ΚΟΣΜΟΣ

Γλίτωσαν τα χειρότερα: Από… τύχη συνελήφθη μεθυσμένος πιλότος

Γλίτωσαν τα χειρότερα: Από… τύχη συνελήφθη μεθυσμένος πιλότος
REUTERS/Kim Kyung-Hoon/File Photo

Η… μέθη συγκυβερνήτη αεροπλάνου ήταν η αιτία που πτήση από το Λονδίνο με προορισμό το Τόκιο της εταιρείας Japan Airlines (JAL) καθυστέρησε κατά μία ώρα.

Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε την Παρασκευή «συγγνώμη» για την καθυστέρηση της πτήσης Λονδίνο - Τόκιο την Κυριακή, αφού τα αποτελέσματα στο αλκοτέστ που υποβλήθηκε ένας συγκυβερνήτης βγήκαν θετικά, καθώς ο άνδρας είχε καταναλώσει σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα (!) από το επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

Το αεροσκάφος της JAL αναχώρησε από το Λονδίνο την Κυριακή με καθυστέρηση μιας ώρας και εννέα λεπτών.

«Η εταιρεία ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους επιβάτες και όλα τα πρόσωπα που επηρεάστηκαν από τις ενέργειες αυτού του υπαλλήλου» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου.

Εκπρόσωποι της JAL εξήγησαν στους δημοσιογράφους ότι ο συγκυβερνήτης είχε κάνει ένα πρώτο αλκοτέστ στο σπίτι του, τα αποτελέσματα του οποίου είχαν βγει αρνητικά.

Όμως ο άνδρας δεν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής του οδηγού του λεωφορείου, που τον μετέφερε προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Ο συγκυβερνήτης κατόπιν συνελήφθη από την αστυνομία, αφού τον εξέτασαν με μια συσκευή μέτρησης αλκοόλ στην αναπνοή και του έκαναν εξετάσεις αίματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ