ΚΟΣΜΟΣ

Ενέργειες προώθησης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Ενέργειες προώθησης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια την Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο. ATHENS EXPO 2018, στο διάστημα 7-11 Νοέμβριου στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά 150 φορείς έχουν δηλώσει συμμέτοχη στην φετινή έκθεση που θα διαρκέσει πέντε μέρες σε χώρους του παλαιού χρηματιστηρίου και στη στοά της Σοφοκλέους που χορηγούν η Εθνική Τράπεζα και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η καινοτομία της έκθεσης συνίσταται ότι κατά τη διάρκεια της οργανώνονται πολλά παράλληλα γεγονότα από τους ίδιους τους φορείς οι οποίοι ενθαρρύνονται να παρουσιάσουν την εμπειρία τους διαδραστικα, γεγονός που φέτος θα αναμεταδίδεται σε όλους τους χώρους της έκθεσης ταυτόχρονα.

Η προετοιμασία της ενεργούς συμμετοχής τους είναι βασικό μέλημα της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας η οποία συντονίζει πολυεπίπεδα το φετινό εγχείρημα.

Στην προσπάθεια της αυτή στηρίζεται από φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που αποτελούν θερμοκήπια νεανικής καινοτόμου και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Η ετήσια έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας συνοδεύεται κάθε χρόνο από περιφερειακές εκθέσεις φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, με πρώτη αυτή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ