ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Ενδιάμεσες εκλογές: Θρίλερ με Κρουζ στο Τέξας - Η Γουόρεν διατηρεί την έδρα της στη Γερουσία

ΗΠΑ - Ενδιάμεσες εκλογές: Θρίλερ με Κρουζ στο Τέξας - Η Γουόρεν διατηρεί την έδρα της στη Γερουσία
REUTERS

Ο Ρεπουμπλικανός επιχειρηματίας Μάικ Μπράουν κέρδισε τον Τζον Ντόνελι στην αναμέτρηση για μια έδρα στη Γερουσία στην Ιντιάνα, που θεωρείτο κλειδί, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρόβλεψη του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Μπέτο Ο'Ρουρκ προηγείται έναντι του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τεντ Κρουζ σε μια αναμέτρηση-κλειδί στην Πολιτεία του Τέξας, κατά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, με το 13% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί.

Σύμφωνα με το CNNi, ο Μπέτο Ο'Ρουρκ προηγείται με το 58,5% των ψήφων, ενώ ο Κρουζ περιορίζεται στο 40,9%, τουλάχιστον ως τώρα.

Η προσπάθεια των Δημοκρατικών να αποσπάσουν τον έλεγχο της Γερουσίας ενδέχεται να κριθεί από το εάν ο Ο'Ρουρκ θα μπορέσει να αποσπάσει την έδρα του Κρουζ.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε προσωπικά στην εκστρατεία του Τεντ Κρουζ.

Επανεκλογή της Γουόρεν στη Γερουσία

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών από τη Μασαχουσέτη που γίνεται πολύ συχνά στόχος φραστικών επιθέσεων από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εξασφάλισε την επανεκλογή της στην αμερικανική Γερουσία, κατά τις προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ.

Η Γουόρεν προστέθηκε σε αρκετούς ακόμη Δημοκρατικούς που διατηρούν τις έδρες τους στο σώμα αυτό του αμερικανικού Κογκρέσου στην ανατολική ακτή.

Η Μασαχουσέτη επίσης εξέλεξε την πρώτη μαύρη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Αϊάνα Πρέσλεϊ.

Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί απέσπασαν από τους Ρεπουμπλικάνους δύο από τις 23 έδρες που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με προβλέψεις και αποτελέσματα που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Κατά το CNNi και το NBC, η υποψήφια βουλευτής Τζένιφερ Ουέξτον κέρδισε τη Ρεπουμπλικανή Μπάρμπαρα Κόμστοκ στη Βιρτζίνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ