ΚΟΣΜΟΣ

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Βίαιες συγκρούσεις κατά το δημοψήφισμα

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Βίαιες συγκρούσεις κατά το δημοψήφισμα
REUTERS/Stefano Rellandini

Σκληρές μάχες ξέσπασαν σε ένα μουσουλμανικό θύλακα της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκούι, σήμερα Κυριακή, όταν οι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την αποκατάσταση της σταθερότητας.


Πυροβολισμοί, εκρήξεις από εκτόξευση χειροβομβίδων ακούστηκαν στη γειτονιά PK5. Σύμφωνα με το Reuters, oι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, έφτασαν στην περιοχή προκειμένου να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους οι οποίοι προσπαθούσαν να ψηφίσουν.

Σε αυτό το πρώτο τεστ μιας προσπάθειας επιστροφής στην κανονικότητα μέσω της εκλογικής οδού πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 27 Δεκεμβρίου, υπό την ισχυρή πίεση της διεθνούς κοινότητας, πυρά βαρέων όπλων έπληξαν το μεσημέρι τη μουσουλμανική συνοικία PK5, όπου αντιπαρατίθεντο οπαδοί και αντίπαλοι του δημοψηφίσματος με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, είπε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα πτώματα δύο ανθρώπων είχαν εναποτεθεί στο τέμενος Άλι Μπάμπολο της PK5, όπως αναφέρει το Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, περίπου είκοσι κάτοικοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξεκίνησαν την αυγή, προτού ενταθούν με τη χρήση βαρέων όπλων το μεσημέρι στην περιοχή ενός εκλογικού τμήματος που βρίσκεται σε ένα σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ