ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν «ψάχνει» στην Ελλάδα Τούρκο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν «ψάχνει» στην Ελλάδα Τούρκο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή
REUTERS/Tumay Berkin

Τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κατάθεσης αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία για εικαζόμενη ένταξη στο απαγορευμένο θρησκευτικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ahvalnews.

Το ένταλμα σύλληψης του Ερντέμ εκδόθηκε από τις τουρκικές Αρχές τον Ιούλιο του 2016, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του κόμματος AKP και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, λέγεται ότι κατάφερε λίγο αργότερα να περάσει τα σύνορα και να διαφύγει στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των τουρκικών Αρχών παραμένει επί του παρόντος.

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς Τούρκους ποδοσφαιριστές που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν (FETO), το οποίο η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ίδιος ο Ερντέμ αρνείται ότι «είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα προξενούσε την παραμικρή βλάβη στο έθνος και την πατρίδα του».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής, υπήρξε τουλάχιστον 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας, και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως παίχτης της Γαλατασαράι, μαζί με την οποία κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ