ΚΟΣΜΟΣ

Ατύχημα στη Βόρεια Θάλασσα: Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του τάνκερ ελληνικών συμφερόντων

Ατύχημα στη Βόρεια Θάλασσα: Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του τάνκερ ελληνικών συμφερόντων
reuters

Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει τη σύγκρουση της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού της Νορβηγίας, με το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ της, ανοιχτά των ακτών της Νορβηγίας, εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

Σύμφωνα με αυτή το περιστατικό συνέβη στις τρεις τα ξημερώματα, όταν το δεξαμενόπλοιο M/T SOLA TS είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία φόρτωσης στο λιμάνι Sture της Νορβηγίας κι ενώ βρισκόταν εν πλω. Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, το M/T SOLA TS ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δεξαμενόπλοιο είχε περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μέλους του πληρώματος, ούτε και ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Σημειώνεται ακόμα ότι αναφέρθηκαν ζημιές στο σκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού.

«Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν η διαχειρίστρια εταιρεία εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του Νορβηγικού πολεμικού πλοίου».

Προς το παρόν το M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τον Καπετάνιο του M/T SOLA TS όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές, ενώ θα συνδράμει με όλα τα πρόσφορα μέσα τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων του συγκεκριμένου περιστατικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ