ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολούσαν και έβγαλαν μαχαίρες του κεμπάμπ για την κατανάλωση αλκοόλ

Πυροβολούσαν και έβγαλαν μαχαίρες του κεμπάμπ για την κατανάλωση αλκοόλ
Brendan Hoffman/Getty Images/Ideal Image (φωτογραφία αρχείου)

Θερμοκέφαλοι εισέβαλαν σε γιορτή ρακής στην Τουρκία, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και να καρφώνουν τα χασαπομάχαιρα που κόβουν το κεμπάμπ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατανάλωσης αλκοόλ .

 

H εφημερίδα Hurriyet ανήρτησε στην ιστοσελίδα της βίντεο όπου διακρίνεται μια ομάδα ανδρών να διασχίζει τρέχοντας μια κατάμεστη από κόσμο αγορά στα Άδανα, φωνάζοντας και πυροβολώντας στον αέρα.

Η αστυνομία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη συνέλαβε τέσσερις υπόπτους. Τι τους βαραίνει; Η κατηγορία ήταν ότι χτυπούσαν τα τραπέζια και τους πάγκους της αγοράς με μεγάλα μαχαίρια, όπως ακριβώς αυτά που χρησιμοποιούνται για το κόψιμο του κεμπάμπ.

Είναι η έκτη χρονιά που διοργανώνεται το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που στο παρελθόν είχε τον τίτλο «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρακί» ωστόσο οι διοργανωτές αναγκάστηκαν φέτος να το μετονομάσουν σε «Φεστιβάλ Κεμπάμπ και Ρέβας στα Άδανα» εξαιτίας των πιέσεων που ασκούσαν συντηρητικές οργανώσεις κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, οι οποίες ζητούν επιτακτικά την απαγόρευσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ