ΚΟΣΜΟΣ

Κόρμπιν: Απαραίτητη η στροφή προς τα αριστερά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Κόρμπιν: Απαραίτητη η στροφή προς τα αριστερά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές
REUTERS/Simon Dawson

Δραστική στροφή προς τα αριστερά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ζητά ο ηγέτης των Εργατικών στη ΒρετανίαΤζέρεμι Κόρμπιν, εκτιμώντας παράλληλα ότι η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Αυστρία και τη Γερμανία «είναι πολύ ανησυχητική».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνέντευξή του στο Der Spiegel εκτιμά πως μια δραστική αλλαγή της πορεία των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων προς τα αριστερά είναι αναγκαία, προκειμένου να μπορέσουν να κερδίσουν πάλι τους ψηφοφόρους. «Το επίπεδο απογοήτευσης και απελπισίας στη μεταβιομηχανικη εποχή είναι τεράστιο», σημειώνει.

Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη θα έπρεπε να ρωτήσουν: «Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη βίαιη λιτότητα που κυριαρχεί σε ένα οικονομικό σύστημα που διανέμει τον πλούτο σε λάθος κατεύθυνση;» τονίζει ο Κόρμπιν.

Ο επικεφαλής των Εργατικών προώθησε υπό την ηγεσία του μια «ριζοσπαστική εναλλακτική λύση» και πέτυχε, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό. Στις εκλογές του 2017, το κόμμα με το 40% των ψήφων βρέθηκε ακριβώς πίσω από τους Συντηρητικούς.

Ο Κόρμπιν θεωρεί ότι «η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Αυστρία και τη Γερμανία είναι πολύ ανησυχητική», ενώ παράλληλα ελπίζει ότι θα αρθεί το Brexit. «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το Brexit. Το δημοψήφισμα έχει πραγματοποιηθεί, η διαδικασία διαζυγίου συνεχίζεται», δήλωσε ο 69χρονος Κορμπιν. Αντίθετα με την σημερινή βρετανική κυβέρνηση, ωστόσο, θα «επιδιώξει μια νέα και ολοκληρωμένη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Κόρμπιν απορρίπτει την κατηγορία ότι ανέχεται τον αντισημιτισμό στο κόμμα του. «Ο αντισημιτισμός είναι μια αηδιαστική μορφή ρατσισμού, δεν υπάρχει χώρος για αυτό στο κόμμα μας και πρέπει να εξαλειφθεί από την κοινωνία στο σύνολό της» τονίζει στον Spiegel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ