ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ανακαταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ανακαταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα
REUTERS/Carlo Allegri

Η Φλόριντα αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει στην ανακαταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή του κυβερνήτη της πολιτείας και ενός γερουσιαστή, καθώς η διαφορά μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων στις δύο αναμετρήσεις περιορίζεται σε λίγες χιλιάδες ψήφους.

Τα αποτελέσματα της νέας καταμέτρησης, για την οποία έδωσε εντολή ο Κεν Ντέτζνερ, ο αρμόδιος υπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Φλόριντας, θα διαβιβαστούν στις Aρχές της πολιτείας το αργότερο έως την Πέμπτη στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Σχετικά με την εκλογή του κυβερνήτη, τα ανεπίσημα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ότι ο Ρεπουμπλικανός Ρον Ντεσάντις, τον οποίο στήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ, προηγείται του Δημοκρατικού υποψηφίου Άντριου Γκίλουμ με μόλις 33.684 ψήφους εκ των περισσότερων από 8,2 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, ήτοι με ποσοστό 0,41%.

Η κούρσα μεταξύ του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον και του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Ρικ Σκοτ, του απερχόμενου κυβερνήτη, είναι ακόμη πιο αμφίρροπη: το προβάδισμα του Σκοτ είναι μόλις 12.562 ψήφοι, ήτοι μια διαφορά 0,15% (50,07% έναντι 49,92%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ