Brexit: Στα πρόθυρα παραίτησης τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης
Τέσσερις Βρετανοί υπουργοί, υποστηρικτές της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στα πρόθυρα παραίτησης από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αναφορικά με το Brexit, ανέφερε η Sunday Times.
Η εφημερίδα παράλληλα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το σχέδιο της Μέι για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού που θα επιβλέπει την αποχώρηση της Βρετανίας από οποιoδήποτε προσωρινό τελωνειακό καθεστώς συμφωνήσει.
Οι υποστηρικτές του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι επιμένουν ότι η Βρετανία πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο του τελωνειακού καθεστώτος όταν αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς κινείται προς μια νέα εμπορική σχέση με το μπλοκ.
Ωστόσο η εφημερίδα επικαλέστηκε μια πηγή στο Γουάιτχολ που τόνισε ότι η ΕΕ θα επιμείνει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβλέψει κάθε απόφαση.
Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Μελόνι: «Η αποδοχή μας από τον κόσμο είναι υψηλότερη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης»
23:56
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεφωνικών απατών στην Αττική - Σε ρόλο «εισπρακτόρων» δύο έγκλειστοι
23:47
Συνελήφθη 38χρονη για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σαρωνίδα
23:37
ΔΕΘ 2026: Όλα έτοιμα για πακέτο «μόνιμων» μέτρων, αυξήσεις μισθών, φοροελαφρύνσεις και «Σπίτι μου 3»
23:25