Brexit: Στα πρόθυρα παραίτησης τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης
Τέσσερις Βρετανοί υπουργοί, υποστηρικτές της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στα πρόθυρα παραίτησης από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αναφορικά με το Brexit, ανέφερε η Sunday Times.
Η εφημερίδα παράλληλα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το σχέδιο της Μέι για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού που θα επιβλέπει την αποχώρηση της Βρετανίας από οποιoδήποτε προσωρινό τελωνειακό καθεστώς συμφωνήσει.
Οι υποστηρικτές του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι επιμένουν ότι η Βρετανία πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο του τελωνειακού καθεστώτος όταν αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς κινείται προς μια νέα εμπορική σχέση με το μπλοκ.
Ωστόσο η εφημερίδα επικαλέστηκε μια πηγή στο Γουάιτχολ που τόνισε ότι η ΕΕ θα επιμείνει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβλέψει κάθε απόφαση.
Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Τον Ιούλιο στην Αθήνα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ - Εντός του 2026 η επίσκεψη Τραμπ
16:48
Οι δολοφονίες για λόγους «τιμής» στο Πακιστάν αυξήθηκαν σε τουλάχιστον 470 το 2025
16:42
Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 4,7 δισ. ευρώ τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών το 2025
16:36
Δίκη Βαλυράκη: Για δύο θανατηφόρα τραυματα έκανε λόγο ο ιατροδικαστής
16:30