ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Πυρά όλμων κατέστρεψαν ένα λεωφορείο στην ισραηλινή πλευρά

Λωρίδα της Γάζας: Πυρά όλμων κατέστρεψαν ένα λεωφορείο στην ισραηλινή πλευρά
REUTERS/Ahmed Zakot

Παλαιστινιακά πυρά όλμων που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας κατέστρεψαν ένα λεωφορείο στην ισραηλινή πλευρά του φράχτη, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, μετέδωσαν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν το λεωφορείο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό, καθώς και εκλάμψεις φωτός εκεί όπου εκρήξεις δείχνουν την αναχαίτιση πυραύλων από το σύστημα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ.

Την Κυριακή, σημειώθηκε αιματηρή ανταλλαγή πυρών στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο θύλακα που ελέγχει η Χαμάς. Το ισραηλινό επιτελείο ανακοίνωσε ότι «ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρά» στη διάρκεια επιχείρησης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας γνωστοποίησε πως στις ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και μαχητές του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι.

Αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο, που απειλεί να οδηγήσει σε νέα αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, κάτι που συνήθως αποτελεί προειδοποίηση για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Λόγω της κατάστασης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε την Κυριακή να επιστρέψει εσπευσμένα από το Παρίσι, όπου μετέβη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την κατάπαυση του πυρός που σηματοδότησε το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ