ΚΟΣΜΟΣ

Αγωγή από το CNN στον Τραμπ και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου

Αγωγή από το CNN στον Τραμπ και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου
REUTERS/Jonathan Ernst

Αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και αξιωματούχων του Λευκού Οίκου κατέθεσε το CNN, σε δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, για την ανάκληση της δημοσιογραφικής διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα, ανταποκριτή στον Λευκό Οίκο, οι ερωτήσεις και τα ρεπορτάζ του οποίου ήταν συχνός στόχος επικρίσεων εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNNi.

«Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας», σημειώνεται.

Ειδικότερα, η μήνυση στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ, τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, τον αναπληρωτή διευθυντή προσωπικού για τις επικοινωνίες Μπιλ Σάιν, τον διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών και τον αξιωματούχο μυστικών υπηρεσιών που κατάσχεσε το πάσο από τον δημοσιογράφο.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να επιτρέψει στον Ακόστα να εισέλθει στο έδαφος του Λευκού Οίκου, ενώ δύο μέρες αργότερα, το CNNi έστειλε επιστολή στον Λευκό Οίκο ζητώντας επισήμως να επιτραπεί η είσοδος του δημοσιογράφου και προειδοποίηση για πιθανή αγωγή.

Σημειώνεται πως η αμερικανική προεδρία ανέστειλε τη διαπίστευση του ανταποκριτή του CNN στον Λευκό Οίκο, μετά τη σφοδρή αντιπαράθεσή του με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της περασμένης Τετάρτης.

«Το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται που σε έχει να δουλεύεις γι’ αυτούς! Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος, δεν θα έπρεπε να δουλεύεις για το CNNi! Είσαι πολύ αγενής. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεσαι στην Σάρα Χάκαμπι είναι τραγικός. Δεν θα έπρεπε να φέρεσαι στους ανθρώπους έτσι», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ αφού ο Ακόστα επέμενε σε ερωτήσεις για την ρωσική παρέμβαση στις εκλογές, αρνούμενος να δώσει το μικρόφωνο σε υπάλληλο του Λευκού Οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ