ΚΟΣΜΟΣ

Καρναβάλι 2018: Γιατί η Λεμεσός λέει «όχι» στο θέμα «La Casa de Papel»

Καρναβάλι 2018: Γιατί η Λεμεσός λέει «όχι» στο θέμα «La Casa de Papel»
Netflix

Ξεκινούν την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρέλαση του φετινού Καρναβαλιού στη Λεμεσό. Ωστόσο, φέτος, υπάρχει μια διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες έχουν αποκλείσει ένα άκρως δημοφιλές θέμα, αυτό του ''La Casa De Papel'', της σειράς που κάνει θραύση παγκοσμίως.

Αν και αρκετοί φαίνεται να ''φλέρταραν'' με το συγκεκριμένο θέμα για την παρέλαση, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τον Δήμο Λεμεσού, σε οποιαδήποτε μορφή.

Όπως ανέφερε στην Offsite, η γενική συντονίστρια του Καρναβαλιού και ανώτερη λειτουργός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου, ο λόγος αποκλεισμού του θέματος έγκειται σε λόγους ασφαλείας λόγω της μορφής της στολής.

Η κ. Αντωνιάδου, εξήγησε ότι με τη συγκεκριμένη στολή θα κρύβεται το πρόσωπο του καρναβαλιστή και η ασφάλεια είναι πρώτο μέλημα του Δήμου. Φυσικά, το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως δημοφιλές θέμα είναι ένας ακόμη λόγος αποκλεισμού του από το καρναβάλι καθώς ως γνωστόν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες έχουν στόχο να διατηρούν τον αριθμό των καρναβαλιστών σε μια συμμετοχή μέχρι τους 500 και σίγουρα το θέμα του ''La Casa De Papel'' λόγω της δημοφιλούς του τάσης, θα μπορούσε πολύ εύκολα να προσελκύσει πολύ περισσότερους με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά ορισμένοι να παραβούν τον συγκεκριμένο κανονισμό που έχει θέσει ο Δήμος.

Γύρω στις 8 ομάδες καρναβαλιστών κατά την περσινή χρονιά είχαν παραβεί κανονισμούς.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση του ο Δήμος τονίζει ότι σε ότι αφορά την πρώτη ημέρα δήλωσης συμμετοχής για το φετινό καρναβάλι στις ομάδες της παρέλασης, δικαιούνται να δηλώσουν όσοι συμμετείχαν στην περσινή παρέλαση και τήρησαν όλους τους κανονισμούς. Όσοι συμμετείχαν στην περσινή παρέλαση και παράβηκαν τους κανονισμούς, καθώς και οι νέοι συμμετέχοντες, θα δικαιούνται να δηλώσουν συμμετοχή από την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου του 2018.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στη Μεγάλη Παρέλαση, θα πρέπει να περάσουν απαραιτήτως από τα γραφεία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών στην οδό Αγίου Ανδρέου 253 (τηλ. 25745919) για συμπλήρωση της ειδικής φόρμας συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση όσον αφορά στους φετινούς όρους και κανονισμούς.

Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής είναι η Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου και οι δηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τη μία το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ