Η Ιταλία έστειλε στις Βρυξέλλες το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019
Η ιταλική κυβέρνηση υπέβαλε και πάλι στις Βρυξέλλες τον ίδιο προϋπολογισμό, προσθέτοντας έναν μηχανισμό ελέγχου των δημοσίων δαπανών και σειρά πωλήσεων δημόσιας περιουσίας.
Στην απαντητική επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε και πάλι τα κύρια σημεία του κρατικού προϋπολογισμού, με ανώτατο όριο, στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ το 2,4%.
Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προσθέτει ότι θα εφαρμοστεί μηχανισμός ελέγχου των δημοσίων δαπανών και πρόγραμμα πωλήσεων δημοσίων αγαθών ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με πηγές της Λέγκα, αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτή είναι η ουσία του γράμματος που η Ιταλία έστειλε μόλις στην Κομισιόν, σύμφωνα με τα κύρια μέσα ενημέρωσης της χώρας.
«Εξηγούμε, εκθέτουμε τα δίκια μας, αλλά δεν υποχωρούμε», τόνισαν επίσης, ιταλικές κυβερνητικές πηγές. Μέσα σε μια εβδομάδα, αναμένεται η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τυχόν έναρξη διαδικασίας επιβολής κυρώσεων.
Τραμπ: Μεγάλη πιθανότητα για συμφωνία με το Ιράν τη Δευτέρα - Αλλιώς θα «καταλάβω» το πετρέλαιο
17:24
CNNi: Η ριψοκίνδυνη διάσωση του αμερικανού πιλότου - Κρυβόταν σε μια σχισμή στο βουνό
17:12
Σενετάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα γίνω θύμα πολιτικής ανθρωποφαγίας, πότε δεν έκανα κάτι παράνομο»
17:01
Χρυσός στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας - Σάρωσε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
16:50