Άσυλο από την Ουγγαρία θέλει να ζητήσει ο Νίκολα Γκρούεφσκι
Την πρόθεσή του να ζητήσει άσυλο από την Ουγγαρία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο καταδικασθείς σε διετή φυλάκιση για υποθέσεις διαφθοράς Γκρούεφσκι δήλωσε πως θέλει να ζητήσει άσυλο σε ουγγρική διπλωματική αποστολή εκτός της χώρας, τονίζοντας, όμως, πως η Βουδαπέστη δεν έχει καμία ανάμειξη στην έξοδό του από την χώρα του.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα η ουγγρική κυβέρνηση.
Ο Γκεργκέλι Γκούλιας, επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση ούτε ξεκαθάρισε το πώς έφθασε ο Γκρούεφσκι μέχρι το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην Βουδαπέστη, όπου έχει καταθέσει τα χαρτιά του και έδωσε την κατάθεσή του.
Ο Γκούλιας δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν έχει λάβει από την πΓΔΜ επίσημο αίτημα έκδοσης του Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία θα ενεργήσει σύμφωνα με τους νόμους όταν αυτό θα συμβεί.
SPONSORED
Τραυματισμός 23χρονου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο»
09:09
«Ανάσα» 350 ευρώ το μήνα για όσους έχουν υποστεί καστασχέσεις: Όλα τα μέτρα για οφειλέτες από Ιούλιο
09:07
Οι ΗΠΑ εγκρίνουν πώληση αμυντικών συστημάτων κατά drones στο Κουβέιτ
09:01
Επιστρέφει ο ενεργειακός εφιάλτης - Πού χτυπά το νέο κύμα ακρίβειας
09:00