Εξήντα νεκροί στη Νιγηρία από επιδρομές του στρατού
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε επιδρομές του νιγηριανού στρατού εναντίον μελών σιιτικής οργάνωσης, που ολοκληρώθηκαν με τη σύλληψη του ηγέτη της στην πόλη Ζάρια, στα βόρεια της χώρας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται ενημέρωση του νιγηριανού στρατού, το ισλαμικό κίνημα επιχειρούσε να δολοφονήσει τον αρχηγό του στρατού, υποστράτηγο Τουκούρ Μπουρατάϊ, όταν μέλη της οργάνωσης που πραγματοποιούσαν τελετουργικό, εμπόδισαν την πορεία της στρατιωτικής φάλαγγας στην Ζάρια το Σάββατο.
Την Κυριακή, ο στρατός πραγματοποίησε επιδρομές σε αρκετά κτίρια, τα οποία συνδέονται με την οργάνωση, καθώς και στο σπίτι του ηγέτη της, Ιμπραχίμ Ζακζάκι. Οι δυνάμεις του στρατού προχώρησαν στη σύλληψη του και σκότωσαν σημαντικά στελέχη της οργάνωσης, ανάμεσα τους τον υπαρχηγό και τον εκπρόσωπο της.
«Μέχρι χθες, είχαμε 60 πτώματα στο νεκροτομείο μας», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Χαλίντ Λαουάλ, διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αχμάντου Μπέλο.
Τον περασμένο χρόνο, ένα παρόμοιο περιστατικό μεταξύ της οργάνωσης και του στρατού συνέβη κατά την διάρκεια μιας πομπής, με τον Ζακζάκι να αναφέρει τότε πως 30 ακόλουθοι του και τρία από τα παιδιά του σκοτώθηκαν.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52
Βενεζουέλα: Η καταστροφή προκαλεί ρωγμές και στην κυβέρνηση- Ο ρόλος των ΗΠΑ και η θέση της Προέδρου
23:51