Διάβημα διαμαρτυρίας της πΓΔΜ στην Ουγγαρία για το αίτημα ασύλου του Γκρούεφσκι
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρέσβη της Ουγγαρίας στην πΓΔΜ προχώρησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, σχετικά με τη διαφυγή στη Βουδαπέστη του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, «εκφράζεται η ελπίδα ότι η Ουγγαρία θα ενεργήσει στο πνεύμα των καλών διμερών σχέσεων και των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών που αφορούν τη λειτουργία του κράτους δικαίου και στο πλαίσιο αυτό θα απορρίψει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση την αίτηση για χορήγηση ασύλου στον καταδικασθέντα και φυγόδικο Νικόλα Γκρούεφσκι και θα τον εκδώσει στα Σκόπια, με σκοπό την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί, καθώς και τη συνέχιση και ολοκλήρωση των άλλων δικαστικών υποθέσεων εις βάρος του».
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι καταζητείται από τις Αρχές των Σκοπίων για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.
SPONSORED
Επτά οι νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία
07:44
Ντόναλντ Τραμπ για Ιράν: Έχει απομείνει το 22% του πυρηνικού οπλοστασίου του
07:38
Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
07:29
Νέες επιθέσεις από το Ιράν σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν - Αναχαιτίστηκαν έξι πύραυλοι
07:24