ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη στο σχέδιο της Μέι για το Brexit από τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας

Στήριξη στο σχέδιο της Μέι για το Brexit από τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας
REUTERS/Toby Melville

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ εξέφρασε σήμερα τη στήριξή του στη συμφωνία του Brexit που πέτυχαν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι αξιωματούχοι της ΕΕ διότι αυτή θα βοηθήσει να είναι ομαλή η αποχώρηση της χώρας από την ένωση.

«Έχουμε τονίσει από την αρχή τη σημασία του να έχουμε κάποια μετάβαση μεταξύ των σημερινών ρυθμίσεων και των τελικών ρυθμίσεων», δήλωσε.

«Άρα χαιρετίζουμε τις μεταβατικές ρυθμίσεις στη συμφωνία αποχώρησης… και λαμβάνουμε υπόψη την πιθανότητα επέκτασης της μεταβατικής περιόδου».

Ο Κάρνεϊ, μιλώντας σε βουλευτές, είπε επίσης ότι η σχεδιαζόμενη ανάλυση από την κεντρική τράπεζα για τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit δεν θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των επιπτώσεων που θα είχε μια απόφαση της Βρετανίας να παραμείνει στην Ένωση.

«Δεν σκοπεύουμε να εξετάσουμε την παροχή επιπλέον ανάλυσης για το τρίτο σενάριο, που είναι να μη να γίνει καθόλου το Brexit», δήλωσε ο Κάρνεϋ.

Ο Κάρνεϋ και άλλοι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας που μίλησαν μαζί με αυτόν σήμερα επανέλαβαν την προειδοποίησή τους στους επενδυτές να μην υποθέσουν ότι η κεντρική τράπεζα θα απαντήσει στο σοκ μη επίτευξης συμφωνίας με τη μείωση των επιτοκίων, όπως έκανε μετά το δημοψήφισμα του Brexit το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ