ΚΟΣΜΟΣ

Ο υδραυλικός που είδε το φορτηγό του στα χέρια τρομοκρατών

Ο υδραυλικός που είδε το φορτηγό του στα χέρια τρομοκρατών
Το φορτηγό του Αμερικανού υδραυλικού βρέθηκε στη Συρία να «κουβαλά» τζιχαντιστές με βαρύ οπλισμό... CNN

Το μόνο που ήθελε ο Μαρκ Όμπερχολτς ήταν απλώς ένα καλύτερο φορτηγό για την εταιρία του. Και τελικά βρέθηκε μπλεγμένος από το πουθενά...

Ο ιδιοκτήτης εταιρείας από το Τέξας, που ασχολείται με τα υδραυλικά, μηνύει αντιπροσωπεία της Ford και ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατ. δολαρίων για διαφυγόντα κέρδη και για τη δυσφήμιση που υπέστη η επιχείρησή του, όταν φορτηγό που κάποτε του ανήκε, κατέληξε να χρησιμοποιείται από ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

Μια φωτογραφία του φορτηγού με τα διακριτικά αυτοκόλλητα που έγραφαν Mark-1 Plumbing να είναι κολλημένα στο πλάι, κυκλοφόρησε σε όλο το διαδίκτυο και έγινε αιτία ο Όμπερχολτς να δεχθεί χιλιάδες τηλεφωνήματα.

«Το προσωπικό τηλέφωνο του Μάικ, το επαγγελματικό τηλέφωνο του Μάικ και το τηλέφωνο στο γραφείο του Μάικ, δέχθηκαν περισσότερα από 1.000 τηλεφωνήματα από κάθε γωνιά της χώρας. Πολλά από αυτά ήταν απειλητικού χαρακτήρα. Τον απείλησαν ότι θα του επιτεθούν, ότι θα προκαλέσουν ζημιές στην περιουσία του ακόμα και ότι θα τον σκοτώσουν», έγραψε ο δικηγόρος του στη μήνυση που υπέβαλε στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο Όμπερχολτς από την πλευρά του, υποστήριξε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν η αντιπροσωπεία είχε φροντίσει να αφαιρέσει τα πλαστικά διακριτικά πριν το ξαναπουλήσει...

Πώς το φορτηγό κατέληξε στους τζιχαντιστές

Τον Οκτώβριο του 2013, ο Ομπερχόλτσερ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Χιούστον και αντάλλαξε το παλιό του Ford με ένα F-250 του 2012, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά.

Όταν πήρε το νέο του φορτηγάκι, άρχισε να ξεκολλά από το παλιό τα πλαϊνά αυτοκόλλητα με την επιγραφή και τα τηλέφωνα της επιχείρησής του. Τότε ένας από τους υπαλλήλους τον σταμάτησε και του εξήγησε ότι αυτό ήταν κάτι που δεν έπρεπε να κάνει, πολύ απλά διότι θα χαλούσε το χρώμα του αυτοκινήτου. Ήταν κάτι, που όπως υποστηρίζει ο Ομπερχόλτσερ του είπε ο υπάλληλος, επρόκειτο να κάνει η ίδια η αντιπροσωπεία πριν πουλήσει το φορτηγό.

Το φορτηγό δημοπρατήθηκε το Νοέμβριο του 2013 και τον Δεκέμβριο μπήκε σε καράβι με τελικό προορισμό τη Μερσίνα, στην Τουρκία.

Έναν χρόνο αργότερα, το φορτηγό εμφανίστηκε σε ένα tweet πολεμικού ανταποκριτή. Η φωτογραφία απεικόνιζε ισλαμιστές μαχητές να βρίσκονται στην καρότσα του κρατώντας βαρύ οπλισμό και πυροβολώντας. Τα διακριτικά Mark-1 εξακολοθούσαν να βρίσκονται στην μπροστινή πόρτα του...

Δεχόμενος διαδοχικά απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά και άνδρες του FBI στο σπίτι του, ο Ομπερχόλτσερ αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του για ένα διάστημα και να φύγει από την πόλη του. Έναν χρόνο μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας, εξακολουθεί να δέχεται τηλεφωνήματα και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, πλέον οπλοφορεί για προστασία...

Plumber sues dealership for $1 million after truck ends up with terrorists

Doug Criss by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ