Τουρκία: Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν πια στα Ίμια
Νέο κρεσέντο προκλητικών δημοσιευμάτων από τα τουρκικά ΜΜΕ.
«Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ.
«Εδώ και 25 χρόνια Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν στα Ίμια, κάτι που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο ελληνικός στρατός επί 25 χρόνια παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, χάρη στη στρατιωτική βάση που χτίστηκε στο Τσαβούς, 1,5 μίλι από τα Ίμια, οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν», συμπληρώνει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «εδώ και περίπου τρεις μήνες οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν εμφανιστεί στα Ίμια και τα παρακολουθούν από το νησί Καλόλιμνος. Από την άλλη, οι δυνάμεις της ακτοφυλακής μας συνεχίζουν τις περιπολίες επί 24ώρου βάσεως, αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών».
SPONSORED
«Η Ρωσία προσπαθεί να εξαγάγει σιτηρά από την Κριμαία μέσω αμερικανικών εταιρειών», λέει ο Ζελέσνκι
16:39
«Πρεμιέρα» για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας
16:30
Συμμορία στα Βορίζια: Θείος και ανίψια έκαιγαν ΙΧ και ελαιόδεντρα για να εκβιάζουν τους αγρότες
16:24
Πρόεδρος Λιβάνου: «Καθήκον μου να βρω τρόπο να τερματίσω τον πόλεμο με το Ισραήλ»
16:22