ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ο στρατός έχει άδεια να κάνει χρήση «θανάσιμης βίας» στα σύνορα με το Μεξικό

Τραμπ: Ο στρατός έχει άδεια να κάνει χρήση «θανάσιμης βίας» στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε εκ νέου να κλείσει τα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, ακόμα και για τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί με την άφιξη χιλιάδων μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.

«Εάν φθάσουμε σε ένα σημείο όπου θα χάσουμε τον έλεγχο ή θα υπάρξει βία, θα κλείσουμε προσωρινά την είσοδο στη χώρα έως η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο» είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

«Θέλω να σημειώσω (ότι αυτό θα γίνει) σε όλα τα σύνορα, το Μεξικό δεν θα μπορεί πλέον να πουλάει τα αυτοκίνητά του στις ΗΠΑ», διευκρίνισε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη απειλήσει στα μέσα Οκτωβρίου, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις ενδιάμεσες εκλογές, ότι θα έκλεινε τα σύνορα για να εμποδίσει τους χιλιάδες μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα του, εάν το Μεξικό δεν ήταν «ικανό» να «σταματήσει αυτήν την επίθεση».

2018 11 22T010323Z 710570545 RC1696DE8BF0 RTRMADP 3 USA IMMIGRATION CARAVAN

REUTERS/Hannah McKay

Έκτοτε, ενώ οι μετανάστες άρχισαν να κατακλύζουν τα σύνορα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έστειλε χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή.

Οι στρατιώτες έχουν την άδεια να κάνουν χρήση «θανάσιμης βίας εφόσον χρειαστεί» υπογράμμισε ο ίδιος, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως ελπίζει αυτό να μην χρειαστεί.

«Πολλοί από αυτούς είναι εγκληματίες» υποστήριξε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, «είδατε τι συμβαίνει στην Τιχουάνα», στη μεξικανική πλευρά των συνόρων, «άρχισαν να παλεύουν με τα γυμνά τους χέρια στους δρόμους».βήμα η διαδικασία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ