ΚΟΣΜΟΣ

Βολιβία: Αεροπλάνο προσέκρουσε στο έδαφος κατά την προσγείωση

Βολιβία: Αεροπλάνο προσέκρουσε στο έδαφος κατά την προσγείωση
EPA

Αεροσκάφος των Περουβιανών Αερογραμμών με τουλάχιστον 120 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, προσέκρουσε στο έδαφος κατά την προσγείωσή του σε αεροδρόμιο της Βολιβίας, λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα των τροχών.

Κανένας από τους επιβάτες ή το πλήρωμα του Boeing 737 δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το αεροδρόμιο χρειάστηκε να κλείσει για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν και να ανασταλούν πτήσεις. Τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι υπήρχαν 122 επιβάτες, ενώ η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι υπήρχαν 120.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από τη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, με προορισμό την πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Πας, μεταδίδει το CNN. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι επιβάτες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κυβερνήτης δεν είχε ειδοποιήσει για κάποιο πρόβλημα, καθώς πλησίαζε στο αεροδρόμιο El Alto.

Σε ανακοίνωσή τους οι Περουβιανές Αερογραμμές διευκρινίζουν πως τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά και πως το περιστατικό διερευνάται. Οι εικόνες δείχνουν το αεροσκάφος να βρίσκεται στον διάδρομο προσγείωσης, με την ουρά του να αγγίζει το έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ