Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Παπούτσια για… μουσείο
Η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ που κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο αμερικανικό κογκρέσο και είναι η νεότερη εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλώνει πως τη θέση αυτή την κέρδισε με την αξία της. Και η απόδειξη; Τα παπούτσια της!
Το πρώτο ζευγάρι παπουτσιών που φόρεσε η Κορτέζ στην προεκλογική εκστρατεία της, τώρα γράφει ιστορία ως μέρος της έκθεσης «Women Empowered: Fashions from the Frontline» του μουσείου Cornell Costume Collection.
Η έκθεση κάνει ανοίγει τις πόρτες της στις 6 του Δεκέμβρη και ζητά από γυναίκες να δώσουν αντικείμενα τα οποία τους έδωσαν δύναμη στο παρελθόν. Ανάμεσα στα εκθέματα, συμπεριλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ένα φόρεμα της ακτιβίστριας Ολίβια Λάνγκντον Κλέμενς, μία φούστα της Τζάνετ Ρενό και το κοστούμι που φορούσε η πρώην κυβερνήτης του Τέξας, Αν Ρίτσαρντς στην ορκωμοσία της.
Τον Ιούνιο, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τα παπούτσια της, ταλαιπωρημένα, χιλιοφορεμένα και γεμάτα τρύπες.
«Δεν έχω χρήματα να νοικιάσω σπίτι»: Η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο αποκαλύπτει
«Εδώ είναι τα πρώτα παπούτσια που φόρεσα στην καμπάνια μου. Χτυπούσα πόρτες μέχρι να μουλιάσουν τα πόδια μου από τη βροχή. Αν μη τι άλλο, ήταν μία μεγάλη ταλαιπωρία. Κερδίσαμε επειδή εργαστήκαμε σκληρά. Τέλος».
«Αυτά εδώ τα παπούτσια φανερώνουν τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση της νεότερης γυναίκας του κογκρέσου» αναφέρει το μουσείο.
Alexandria Ocasio-Cortez's campaign shoes to join museum exhibition
By Christina MaxourisSaeed Ahmed, CNNi
Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκε ο 26χρονος που καταγγέλθηκε για βιασμό 15χρονου - Διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα
14:10
Παναγόπουλος για κατεπείγουσα προκαταρκτική: Με λοιδορούν - Θα μιλήσω δημοσίως τις προσεχείς μέρες
14:04
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής Επικοινωνίας του Στάρμερ - Δεύτερη «απώλεια» στο επιτέλειό του
13:48
«Προσέβαλε τις ΗΠΑ»: Οργή Τραμπ για την εμφάνιση του Bud Bunny στο Super Bowl
13:41