ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στο Μαϊάμι κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ο αδερφός του προέδρου της Ονδούρας

Συνελήφθη στο Μαϊάμι κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ο αδερφός του προέδρου της Ονδούρας
REUTERS/Jorge Cabrera

Ο αδερφός του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες με κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ονδούρας.

Παρόμοια ήταν και η ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου που ανέφερε,«ο Χουάν Αντόνιο "Τόνι" Ερνάντες, ένας 40χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές στο Μαϊάμι».

Ο αδερφός του προέδρου είναι ο τελευταίος σε μια σειρά επιφανών Ονδουριανών, εκ των οποίων τρεις γερουσιαστές, εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις ΗΠΑ για εμπλοκή τους σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος Ορλάντο Ερνάντες μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γκράσιας, ανέφερε: «Αυτό είναι ένα βαρύ πλήγμα για όλη την οικογένεια. Ελπίζω το δικαστικό σύστημα να του δώσει το χώρο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ως οικογένεια κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον στηρίξουμε».

Παράλληλα επανεπιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του στην μάχη κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χουάν Αντόνιο στο παρελθόν είχε αρνηθεί κατηγορίες για διασυνδέσεις με το καρτέλ των ναρκωτικών Λος Κατσίρος.

Ένα ηγετικό μέλος του Λος Κατσίρος σε κατάθεσή του σε δίκη τον Μάρτιο του 2017 στην Νέα Υόρκη είχε δηλώσει ότι ο «Τόνι» Ερνάντες είχε δωροδοκηθεί για να βοηθήσει στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ