Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι έτοιμη για όλες τις μορφές λύσης στο Κυπριακό
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνει ότι είναι καιρός να αναζητηθούν άλλες προσεγγίσεις στο Κυπριακό.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράζει την ετοιμότητα της Άγκυρας να συζητήσει λύση διζωνικής, δικοινοτικής, ομοσπονδίας, συνομοσπονδίας και δύο κρατών. Σε παρατήρηση δε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, διαφωνεί με άλλες μορφές λύσεις, πλην της διζωνικής ομοσπονδίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε: «Αυτή μπορεί να είναι η προσωπική του άποψη».
Σύμφωνα με τον ίδιο το Σχέδιο Ανάν, το 2004, και η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, το 2017, δείχνουν ότι η ομοσπονδία ως μορφή λύσης «απέτυχε».
«Ως Τουρκία δεν αποκλείουμε αυτή τη λύση. Θα μπορούσε να είναι η ομοσπονδία. Όμως η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να εξετάσουμε όλοι μαζί και άλλες επιλογές. Λόγω των εμπειριών που είχαμε αυτά τα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία «έκανε κινήσεις στο κεφάλαιο της ασφάλειας, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε σε άλλα κεφάλαια», ενώ επέμεινε στο θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας.
Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ στην περιοχή
08:25
Η Ελλάδα αποκτά «μάτια» στο Διάστημα: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των 350 εκατ. ευρώ
08:20
Sky News: Έκανε πίσω ο Ινφαντίνο – Ακυρώνει τα σχέδια πώλησης μεριδίων σε ιδιώτες
08:10
Κλιντ Ίστγουντ: Η ταινία που όλοι τον συμβούλευαν να μην κάνει και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του
08:00