Με αναφορά στα «κίτρινα γιλέκα» ο Τραμπ πιέζει Μακρόν και ΕΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις για μία ακόμη φορά στον Εμανουέλ Μακρόν και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα του εμπορίου και των αμυντικών δαπανών, επισημαίνοντας στον πρόεδρο της Γαλλία ότι παρακολουθεί από κοντά τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη χώρα του.
«Οι τεράστιες και βίαιες διαδηλώσεις στη Γαλλία δεν λαμβάνουν υπόψη τους σε ποιο βαθμό οι ΗΠΑ κακομεταχειρίστηκαν στο θέμα του εμπορίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο θέμα των δίκαιων και λογικών δαπανών μας για τη ΜΕΓΑΛΗ μας στρατιωτική προστασία. Αυτά τα δύο ζητήματα πρέπει να επιλυθούν σύντομα» έγραψε ο Τραμπ σε ένα μάλλον ασαφές μήνυμα στο Twitter.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε άμεσα στον Γάλλο ομόλογό του, όμως η παρέμβασή του ακολουθεί μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων στη Γαλλία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».
«Θα πέσουν πυροβολισμοί» - Όταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου «προέβλεψε» την ένοπλη επίθεση
20:21
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία
20:09
Δερβένι Θεσσαλονίκης: Νεκρός ο 36χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στην Εγνατία
19:57
Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από βόμβα σε λεωφόρο στην Κολομβία (vid)
19:46