Με αναφορά στα «κίτρινα γιλέκα» ο Τραμπ πιέζει Μακρόν και ΕΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις για μία ακόμη φορά στον Εμανουέλ Μακρόν και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα του εμπορίου και των αμυντικών δαπανών, επισημαίνοντας στον πρόεδρο της Γαλλία ότι παρακολουθεί από κοντά τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη χώρα του.
«Οι τεράστιες και βίαιες διαδηλώσεις στη Γαλλία δεν λαμβάνουν υπόψη τους σε ποιο βαθμό οι ΗΠΑ κακομεταχειρίστηκαν στο θέμα του εμπορίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο θέμα των δίκαιων και λογικών δαπανών μας για τη ΜΕΓΑΛΗ μας στρατιωτική προστασία. Αυτά τα δύο ζητήματα πρέπει να επιλυθούν σύντομα» έγραψε ο Τραμπ σε ένα μάλλον ασαφές μήνυμα στο Twitter.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε άμεσα στον Γάλλο ομόλογό του, όμως η παρέμβασή του ακολουθεί μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων στη Γαλλία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».
Αυτοψία Χαρδαλιά στον Κηφισό: «Αποφύγαμε τα χειρότερα, φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας»
17:28
ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Κακοκαιρία Byron: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Προβλήματα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα
17:20
Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» - Οι τελευταίες στιγμές της (pics)
17:19
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03