Με αναφορά στα «κίτρινα γιλέκα» ο Τραμπ πιέζει Μακρόν και ΕΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις για μία ακόμη φορά στον Εμανουέλ Μακρόν και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα του εμπορίου και των αμυντικών δαπανών, επισημαίνοντας στον πρόεδρο της Γαλλία ότι παρακολουθεί από κοντά τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη χώρα του.
«Οι τεράστιες και βίαιες διαδηλώσεις στη Γαλλία δεν λαμβάνουν υπόψη τους σε ποιο βαθμό οι ΗΠΑ κακομεταχειρίστηκαν στο θέμα του εμπορίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο θέμα των δίκαιων και λογικών δαπανών μας για τη ΜΕΓΑΛΗ μας στρατιωτική προστασία. Αυτά τα δύο ζητήματα πρέπει να επιλυθούν σύντομα» έγραψε ο Τραμπ σε ένα μάλλον ασαφές μήνυμα στο Twitter.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε άμεσα στον Γάλλο ομόλογό του, όμως η παρέμβασή του ακολουθεί μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων στη Γαλλία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».
Δημήτρης Κόκοτας: Από τα παιδικά χρόνια δίπλα στον Σταμάτη, στα πλατινένια ’90s και στην τελική μάχη
11:04
Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες στη βιομηχανία
11:02
Ρούμπιο σε συμμάχους για το Ιράν: Παγώνουν τα στρατιωτικά πλήγματα, το βάρος πέφτει στις κυρώσεις
10:58
Θρίλερ στη Λάρισα: Σορός 60χρονης βρέθηκε μουμιοποιημένη σε υπόγειο - Ήταν νεκρή πάνω από ένα χρόνο
10:54