ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρό βίντεο: Αστυνομικοί πυροβολούν μαύρο ο οποίος κρατούσε... κινητό

Σκληρό βίντεο: Αστυνομικοί πυροβολούν μαύρο ο οποίος κρατούσε... κινητό
Screen grab/Youtube

Βίντεο με τη στιγμή που τρεις αστυνομικοί στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ πυροβολούν και τραυματίζουν, χωρίς προφανή λόγο, έναν Αφροαμερικανό μετά από καταδίωξη σε ταράτσα, κάνει το γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας νέα θύελλα αντιδράσεων και κοινωνική κατακραυγή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν τον 19χρονο στο δρόμο, τον Αύγουστο, καθώς έμοιαζε με την περιγραφή ενός υπόπτου που έψαχναν.

Ο νεαρός δεν κρατούσε κάποιο όπλο, παρά μόνο το κινητό τηλέφωνό του, ωστόσο τρόμαξε όταν είδε τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να αρχίσει να τρέχει. Οι αστυνομικοί έτσι τον κυνήγησαν μέχρι που έφθασαν σε μια ταράτσα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο νεαρός, εμφανώς τρομοκρατημένος, προσπάθησε να σηκώσει τα χέρια του ψηλά, ωστόσο δέχθηκε πυροβολισμούς.

Η μία από τις τρεις σφαίρες των αστυνομικών «έγδαρε» το κεφάλι του Σμιθ Τζούνιορ, ενώ μια άλλη τον χτύπησε στον γοφό.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο 19χρονος δήλωσε στο δικαστήριο ότι μέχρι σήμερα η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στο σώμα του, αφού η αφαίρεσή της δεν είναι δυνατή.

Όσον αφορά τους αστυνομικούς, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η τύχη τους στην υπηρεσία θα εξαρτηθεί από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ