ΚΟΣΜΟΣ

Φριχτό έγκλημα σε τουριστικό προορισμό της Ιαπωνίας: Εντοπίστηκαν επτά σοροί σε φάρμα

Φριχτό έγκλημα σε τουριστικό προορισμό της Ιαπωνίας: Εντοπίστηκαν επτά σοροί σε φάρμα
Φωτογραφία Αρχείου EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία υπόθεση μαζικής δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές της Ιαπωνίας μετά την ανακάλυψη επτά σορών σε απομακρυσμένο χωριό της χώρας. Μεταξύ των νεκρών είναι και μία πενταμελής οικογένεια.

Οι έξι από τις επτά θανόντες βρέθηκαν σε μία φάρμα, ενώ το πτώμα του εβδόμου εντοπίστηκε να επιπλέει σε ένα ποτάμι. Η αστυνομία θεωρεί πως έπεσε ή πήδηξε από μία γέφυρα μέσα στο ποτάμι στην επαρχία Miyazaki.

Το χωριό μετρά 12.000 κατοίκους και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Οι ερευνητές εντόπισαν το πτώμα μίας γυναίκας έξω από το σπίτι, ενώ άλλοι πέντε, μεταξύ αυτών και ένα μικρό κορίτσι, κείτονταν νεκροί μέσα στο οίκημα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πληροφορίες των οποίων επικαλείται η Guardian, ορισμένοι από τους νεκρούς έφεραν τραύματα από μαχαίρι.

Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα τις ταυτότητες τεσσάρων εκ των θυμάτων. Πρόκειται τον 72χρονο ιδιοκτήτη της φάρμας, Yasuo Iihoshi, την 66χρονη σύζυγό του Mihoko Iihoshi, την 7χρονη εγγονή τους, Yui, και τον 44χρονο Fumiaki Matsuoka, φίλο της οικογενείας.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ανήσυχους συγγενείς που προσπαθούσαν, ματαίως, να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η έβδομη σορός, που βρέθηκε μέσα στο ποτάμι, είναι πιθανό να ανήκει τον γιο του 72χρονου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να οδήγησε μέχρι τη γέφυρα με το οικογενειακό αυτοκίνητο.

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στην περιοχή, με τις Αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ιδιαιτέρως όταν παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Οι μαζικές δολοφονίες είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ιαπωνία, η οποία θεωρείται ως μία από τις πιο ασφαλείς χώρες παγκοσμίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ