ΚΟΣΜΟΣ

Ιερέας βάζει παιδιά να τραβήξουν την Πόρσε του με σκοινιά, όσο εκείνος χαιρετάει τα πλήθη

Ιερέας βάζει παιδιά να τραβήξουν την Πόρσε του με σκοινιά, όσο εκείνος χαιρετάει τα πλήθη
Facebook

Έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στην κοινή γνώμη της Μάλτας προκάλεσε η απόφαση ενός ιερέα να γιορτάσει το διορισμό του, ζητώντας από παιδιά να τον τραβήξουν με σχοινιά ανάμεσα στους δρόμους, όσο ίδιος χαιρετούσε τα πλήθη μέσα από την Πόρσε του. 

Ο Τζον Σουλτάνα διορίστηκε σε εκκλησία στη Βαλέτα και ετοιμάστηκε για την «παραδοσιακή περιφορά». Άνοιξε την πόρτα της Πόρσε, μπήκε μέσα και δεν σταματούσε να χαιρετά ους πιστούς, την ώρα που δεκάδες παιδιά έπρεπε να τραβήξουν με σκοινιά το πολυτελές αυτοκίνητο στα γραφικά σοκάκια της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τους Times of Malta, αυτή η «παρέλαση» ήταν μια παραδοσιακή γιορτή για μερικούς ιερείς στην περιοχή Γκόζο της χώρας, ωστόσο έντονες είναι οι επικρίσεις που κάνουν λόγο για καταφανή επίδειξη πλούτου.

Ο Ρενέ Καμιλιέρι, καθηγητής θεολογίας στο πανεπιστήμιο της Μάλτας, χαρακτήρισε του την παρέλαση ως «σκουπίδι», δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας ότι καταδικάζει όποιον αποδέχτηκε την εικόνα με τα τα παιδιά να τραβούν τον ιερέα μέσα στην Πόρσε. «Υπάρχει ένας βαθμός κενότητας στην Εκκλησία αυτή τη στιγμή και δεν μπορούμε να περιμένουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους σε εμάς αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά τα ηλίθια πράγματα» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ