ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο γιος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών

Συνελήφθη ο γιος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών
Κατηγορίες για απάτη, πλαστογραφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντιμετωπίζει ο Τομάς Φαμπιούς (αριστερά στη φωτογραφία) Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Image

Υπό κράτηση τέθηκε την Τρίτη (15/12) ο Τομάς Φαμπιούς, γιος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς και πρόκειται να ανακριθεί από τις γαλλικές Αρχές, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο δημοσιεύματα του Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον Τομάς Φαμπιούς, ενώ πραγματοποίησε και έρευνα στο διαμέρισμά του, στο Παρίσι.

Τον Ιούνιο του 2013, η γαλλική Δικαιοσύνη είχε ξεκινήσει έρευνα που αφορούσε στην αγορά από πλευράς του 34χρονου σήμερα, Φαμπιούς, ενός διαμερίσματος 289 τετραγωνικών μέτρων, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, έναντι του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συναλλαγή που είχε γίνει τότε, κίνησε το ενδιαφέρον της μονάδας καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας (Tracfin).

Επιπλέον, το 2012, η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε μια δεύτερη, ξεχωριστή έρευνα, για απόπειρα πλαστογραφίας.

Σε βάρος του 34χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου. Κατηγορείται ότι στα μέσα του 2012, υπέγραψε ακάλυπτες επιταγές ύψους άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων (3,2 εκατομμύρια ευρώ), σε πολλά καζίνο του Λας Βέγκας.

Ο Τομάς Φαμπιούς δεν έχει ανακριθεί από τις Αρχές για καμία από τις δύο υποθέσεις, όπως τουλάχιστον υποστήριξε πηγή που πρόσκειται στο περιβάλλον του.

Ο δικηγόρος του, Κιρίλ Μπονάν, επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του κρατείται, χωρίς πάντως να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ