ΚΟΣΜΟΣ

Τριαντάρης πρόσφυγας παρίστανε τον… 15χρονο μαθητή και ξεγέλασε τις Αρχές για εβδομάδες

Τριαντάρης πρόσφυγας παρίστανε τον… 15χρονο μαθητή και ξεγέλασε τις Αρχές για εβδομάδες
ipswichstar.co.uk

Μία περίεργη υπόθεση απασχόλησε τις Αρχές στη Βρετανία, όταν στο γυμνάσιο Stoke στο Ipswich ξεκίνησε να φοιτά ένας “μαθητής”, που... ξεχώριζε από τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με πολλούς συμμαθητές του, αλλά και τους γονείς τους, ο μαθητής αυτός φαινόταν αρκετά μεγάλος, κοντά στην ηλικία των 30.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, ο μυστήριος μαθητής ήταν πρόσφυγας που είχε αιτηθεί άσυλο στη Βρετανία και ισχυριζόταν ότι ήταν 15 χρονών. Από την αρχή, ωστόσο, σε πολλούς μαθητές προκαλούσε εντύπωση η εμφάνισή του, αφού είχε δυσανάλογα μεγάλο ύψος για την ηλικία που υποστήριζε ότι ήταν.

Αρκετοί, μάλιστα, ανέβασαν και φωτογραφίες του στα social media, και αναρωτιόντουσαν τι δουλειά έχει ένας 30χρονος στην τάξη τους.

image

Πηγή φωτογραφίας: ipswichstar.co.uk

Σύντομα, οι ισχυρισμοί τους έφτασαν στα αυτιά του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές που άρχισαν έρευνα για την υπόθεση. Το Home Office τελικά επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι πρόκειται για άτομο άνω των 18, χωρίς, όμως, να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή του ηλικία, αλλά και το λόγο για τον οποίο προσποιήθηκε ότι ήταν μικρότερος.

Θεωρείται πως ήταν ένα τέχνασμα για να τύχει πιο ευνοϊκής μεταχείρισης η περίπτωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ