ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τουρκοκύπριοι κάνουν ουρές στα Κατεχόμενα για ένα σακί πατάτες!

Οι Τουρκοκύπριοι κάνουν ουρές στα Κατεχόμενα για ένα σακί πατάτες!
eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η “κρίση των πατατών” μαστίζει τα Κατεχόμενα, με τις ουρές που σχημάτισαν οι Τουρκοκύπριοι για ένα σακί, να γίνονται πρωτοσέλιδο στον Τύπο.

Όταν αποφασίστηκε η εισαγωγή από το «συμβούλιο αγροτικών προϊόντων», φτηνών πατατών από την Τουρκία, οι Τουρκοκύπριοι σχημάτισαν ουρές έξω από τις αποθήκες, προκειμένου να προμηθευτούν μια σακούλα 10 κιλών προς 3,8 τουρκικές λίρες το κιλό (περίπου 57 λεπτά), μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την Κίπρις, σε δύο μέρες πωλήθηκαν 25 τόνοι πατατών από τις αποθήκες του «συμβουλίου αγροτικών προϊόντων» σε Λευκωσία και Αμμόχωστο. Όπως αναφέρει δε ο πρόεδρος του συμβουλίου, άλλοι 75 τόνοι πατάτες αναμένεται να φθάσουν από την Τουρκία, αφού η συνολική παραγγελία που έκαναν ήταν 100 τόνοι.

«Για πρώτη φορά το είδαμε αυτό, ουρά για να αγοράσει ο κόσμος πατάτες, κι αυτό στη δική σας διακυβέρνηση», δήλωσε κατά τη συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του «υπουργείου γεωργίας», ο «βουλευτής» της αντιπολίτευσης, του ΚΕΕ (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) και γεωργός ο ίδιος, Ναζίμ Τσιαβούσογλου.

Οι επικρίσεις έναντι της εισαγωγής πατατών από την Τουρκία αφορούν την εγχώρια παραγωγή που είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού και του τουρισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ