ΚΟΣΜΟΣ

Σόου Σαλβίνι: Κατεδαφίζει αυθαίρετη βίλα με εκσκαφέα μπροστά στις κάμερες

Σόου Σαλβίνι: Κατεδαφίζει αυθαίρετη βίλα με εκσκαφέα μπροστά στις κάμερες
REUTERS/Alessandro Bianchi

Την σκληρή στάση του απέναντι στη διαφθορά να επιβεβαιώσει με τις δημόσιες εμφανίσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Ο Ιταλός υπουργός φορώντας το προστατευτικό κράνος των οικοδόμων, μπήκε σε έναν εκσκαφέα και έδωσε το πρώτο «χτύπημα» σε πολυτελή αυθαίρετη βίλα στη Ρώμη, η οποία ανήκε κάποτε στη μαφιόζικη οικογένεια Καζαμόνικα.

Tο βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος ο Σαλβίνι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δείχνει τον υπουργό να μπαίνει στο εκσκαφέα και να γκρεμίζει, με τη βοήθεια των ειδικών, ένα μικρό τμήμα της οροφής της βίλας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας της ιταλικής Βουλής, εγκρίθηκε τροπολογία η οποία επιτρέπει στους πολιτικούς να κάνουν ασαφή και διαβλητή χρήση κονδυλίων του Δημοσίου.

Το κίνημα των Πέντε Αστέρων, κατηγόρησε το κόμμα του Σαλβίνι ότι «προσπαθεί να σώσει διεφθαρμένους πολιτικούς» και μετά από την πολιτική αντιπαράθεση, συμφωνήθηκε ότι το περιεχόμενο της επίμαχης τροπολογίας θα αφαιρεθεί κατά την ψηφοφορία στη Γερουσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ