Βιέννη: Έκλεψαν πίνακα του Ρενουάρ από οίκο δημοπρασιών – Αναζητούνται τρεις ύποπτοι
«Φτερά» έκανε ένας πίνακας του διάσημου ζωγράφου Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ, από έναν οίκο δημοπρασιών στη Βιέννη. Οι αυστριακές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, αναζητώντας τρεις υπόπτους για την κλοπή.
Πρόκειται για μία τοπιογραφία με τον τίτλο «Golfe, mer, falaises vertes», που είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του καλλιτέχνη, με την αξία του να εκτιμάται από 120.000 έως και 160.000 ευρώ.
Ο πίνακας εκλάπη από το πλαίσιό του το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τις ώρες λειτουργίας του οίκου δημοπρασιών Dorotheum, λίγο πριν βγει στο «σφυρί».
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις άνδρες βγήκαν από τον οίκο χρησιμοποιώντας διαφορετικές εξόδους και εξαφανίστηκαν. Οι φωτογραφίες τους, οι οποίες ελήφθησαν από κάμερα ασφαλείας, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις Αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι πρόκειται για επαγγελματίες.
Ο πλέον γνωστός οίκος δημοπρασιών στην καρδιά της Βιέννης, επιβεβαίωσε την κλοπή του πίνακα, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο πίνακας ήταν προγραμματισμένος να βγει σε δημοπρασία την Τρίτη.

Πηγή: Vienna police
Το Ιράν ρίχνει αμερικανικά μαχητικά, πιλότοι αγνοούνται και η εκεχειρία οδηγείται σε ναυάγιο
23:56
Συνελήφθη καθηγήτρια στην Καλλιθέα - Διακινούσε τσιγάρα και ναρκωτικά σε μαθητές (vid)
23:50
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από τον σεισμό των 5,9 βαθμών στο Αφγανιστάν
23:48
Ιράν: Ανησυχία του ΠΟΥ για τις «πολυάριθμες επιθέσεις» εναντίον υγειονομικών εγκαταστάσεων
23:39