ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με Πούτιν στη G20

Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με Πούτιν στη G20
Φωτογραφία αρχείου EPA

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγων των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και οι ναυτικοί δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντησή μου στην Αργεντινή με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Προσμένω σε μια ουσιώδη Σύνοδο Κορυφής μόλις επιλυθεί αυτή η κατάσταση» έγραψε στο Twitter o Τραμπ, μετά την αναχώρησή του για τη Σύνοδο Κορυφής της G20.

Η συνάντησή τους αναμενόταν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Αργεντινή, όπως ανέφερε σε έγγραφο του Κρεμλίνου το οποίο εξασφάλισε σήμερα το Reuters. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 20 μεγαλύτερων παγκόσμιων δυνάμεων συνεδριάζουν αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στο Μπουένος Άιρες, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με φόντο εκκλήσεις για διαδηλώσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για την ακύρωση της συνάντησης και έλαβε γνώση για τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου μέσω των αναρτήσεων στο Twitter. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Κρεμλίνου που επικαλείται το Reuters, «εάν η συνάντηση έχει όντως ακυρωθεί, ο πρόεδρος Πούτιν θα έχει επιπλέον χρόνο για χρήσιμες επαφές στη Σύνοδο της G20».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ