G20: ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό υπέγραψαν τη νέα συνθήκη ελεύθερου εμπορίου στη Β. Αμερική
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό υπέγραψαν τη νέα βορειοαμερικανική συνθήκη ελεύθερων συναλλαγών στη διάρκεια επίσημης τελετής στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες.
«Είναι ένα πρότυπο συμφωνίας ελεύθερων ανταλλαγών που θα αλλάξει για πάντα το εμπορικό τοπίο», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση μ' αυτή τη συνθήκη, η δύσκολη διαπραγμάτευση της οποίας έγινε με πρωτοβουλία του μεταξύ των τριών χωρών.
Η νέα Συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά, η οποία συνήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστά τη Βορειοαμερικανική Συνθήκη Ελεύθερου Εμπορίου που ισχύει από το 1994 και την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν αποφασισμένος να καταργήσει.
Οι διαπραγματευτές των τριών χωρών κατέληξαν σε μια συμφωνία έπειτα από μαραθώνιες συζητήσεις που ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα τρία μέρη κατέληξαν τελικά σ' έναν συμβιβασμό σε αριθμό λεπτών ζητημάτων, ιδιαίτερα σχετικά με το αυτοκίνητο και τη γεωργία.
Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» 20χρονη με βακτηριακή μηνιγγίτιδα
15:55
Μετρό: Άνοιξε ο σταθμός «Σύνταγμα» - Κανονικά τα δρομολόγια
15:47
Επίθεση ρωσικών drones κατά ενεργειακών δομών στην Ουκρανία - 280.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
15:35
Θεσσαλονίκη: 17χρονος χτύπησε 13χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικού διαλείμματος
15:29