ΚΟΣΜΟΣ

G20: Στην Αργεντινή με 12 ώρες καθυστέρηση έφτασε η Μέρκελ

G20: Στην Αργεντινή με 12 ώρες καθυστέρηση έφτασε η Μέρκελ
Lehtikuva/Martti Kainulainen/via REUTERS

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έφτασε το βράδυ της Παρασκευής (30/11) στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), μετά από καθυστέρηση περίπου 12 ωρών, εξαιτίας μιας τεχνικής βλάβης που παρουσίασε το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο της εμπορικής πτήσης της Iberia Airlines στην οποία επέβαινε η κυβερνητική αντιπροσωπεία αναχώρησε από την Μαδρίτη και προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Αργεντινής στις 17:52, τοπική ώρα (22:52 ώρα Ελλάδας).

Το αεροσκάφος Konrad Adenauer, αναγκάστηκε σε κατεπείγουσα προσγείωση το βράδυ της Πέμπτης (29/11) στην Κολονία, εξαιτίας σοβαρής τεχνικής βλάβης.

Η καγκελάριος θα συναντηθεί πρωί του Σαββάτου, όπως ήταν προγραμματισμένο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, η συνάντησή μας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναβλήθηκε για τις 13:30 το Σάββατο, εξαιτίας της καθυστέρησης, ανέφερε από το Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ