ΚΟΣΜΟΣ

Άλλες δυο συλλήψεις για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Άλλες δυο συλλήψεις για τις επιθέσεις στο Παρίσι
REUTERS/Charles Platiau

Δύο άνδρες που εισήλθαν στην Ευρώπη μαζί με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι συνελήφθησαν στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. 

Οι άνδρες είχαν αναμειχθεί με ομάδες προσφύγων, όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Οι δύο γάλλοι υπήκοοι, αλγερινής καταγωγής ο ένας και πακιστανικής ο άλλος, ανακρίνονται από τις γαλλικές και αυστριακές αρχές όπως αναφέρει η εφημερίδα.

"Διεξάγονται έλεγχοι για να εξακριβωθεί πιθανή σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι", δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Σάλτσμπουργκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, οι δύο ύποπτοι έφθασαν στην Αυστρία τον Οκτώβριο από τη Συρία μαζί με τους δράστες των επιθέσεων, εφοδιασμένοι με πλαστά συριακά έγγραφα μέσω Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, το μπαρ "Comptoir Voltaire", στο ανατολικό Παρίσι, επαναλειτουργεί από σήμερα, έναν και πλέον μήνα μετά την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα αυτό, το οποίο αποτέλεσε έναν από τους στόχους των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Είναι το δεύτερο από τα έξι μπαρ και εστιατόρια που αποτέλεσαν στόχο των επιθέσεων που επαναλειτουργεί μετά το μπαρ "La Bonne Biere" που άνοιξε ξανά στις 4 Δεκεμβρίου.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια του 10ου και του 11ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας, στόχοι των επιθέσεων, έχουν γίνει χώροι προσκυνήματος. Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν μπροστά από το "La Belle Equipe", δεκαπέντε μπροστά από το μπαρ "Le Carillon" και το εστιατόριο "Petit Cambodge", πέντε μπροστά από το "La Bonne Biere" και την πιτσαρία "Casa Nostra". Το "Petit Cambodge" ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει τον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ