ΚΟΣΜΟΣ

Βετεράνος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου πέθανε για μία τηλεόραση αξίας 56 ευρώ

Βετεράνος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου πέθανε για μία τηλεόραση αξίας 56 ευρώ
Ο 98χρονος βετεράνος Πίτερ Γκουλνστόουν κατά τη νοσηλεία του EPA/ BRITISH METROLOLITAN POLICE

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας βετεράνος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, μετά από βίαιη επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του από ληστές.

Ο 98χρονος βετεράνος Πίτερ Γκουλνστόουν, υπέστη σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και εκτεταμένες σωματικές κακώσεις, από την επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο.

Η οικογένειά του έχει απευθύνει έκκληση για μάρτυρες και πληροφορίες σχετικά με τη ληστεία στις 6 Νοεμβρίου -προσφέροντας αμοιβή ύψους άνω των 11.000 ευρώ- προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι του για να κλέψουν μία τηλεόραση τηλεόρασης αξίας περίπου 56 ευρώ και άλλα προσωπικά αντικείμενα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Η αστυνομία δήλωσε ότι «ένα ή δύο άτομα» μπήκαν στο σπίτι από το πίσω μέρος του κήπου, πριν πάρουν την τηλεόραση 26 ιντσών, ενώ εκτιμούν ότι η επίθεση στον 98χρονο έγινε περίπου 20 ώρες πριν βρεθεί. Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις μέχρι στιγμής, ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετές έρευνες.

«Ήταν μια απερίσκεπτη και απάνθρωπη επίθεση. Είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε στα ίχνη των δραστών» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας για τον εντοπισμό των διαρρηκτών που αφού χτύπησαν τον 98χρονο τον έσυραν αιμόφυρτο σε ολόκληρο το σπίτι όπου ζούσε τα τελευταία 60 χρόνια.

Η σύζυγός του Τζόαν είχε πεθάνει χρόνια πριν και ζούσε μόνος του. Στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου υπηρέτησε την πατρίδα του στο μέτωπο της Ιταλίας ενώ όταν επέστρεψε εργάστηκε στην Ταχυδρομική Υπηρεσία ως τηλεφωνητής, ενώ πήρε σύνταξη το 1980, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ