Υεμένη: Αεροσκάφος του ΟΗΕ θα μεταφέρει τραυματίες σιίτες αντάρτες Χούτι στο Ομάν για νοσηλεία
Αεροσκάφος του ΟΗΕ θα επιτραπεί να προσγειωθεί σήμερα, Δευτέρα (3/12) στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, για να παραλάβει και να μεταφέρει περίπου 50 τραυματισμένους αντάρτες στο σουλτανάτο του Ομάν για νοσηλεία.
Αυτό γνωστοποίησε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που ενεπλάκη στον πόλεμο στη φτωχότερη αραβική χώρα τον Μάρτιο του 2015.
Εν είδει «μέτρου προορισμένου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης» ενόψει της διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν στη Σουηδία, «ένα αεροσκάφος μισθωμένο από τον ΟΗΕ θα αφιχθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά για να απομακρύνει 50 τραυματισμένους μαχητές», ενώ σε αυτό θα επιβαίνουν ακόμη «τρεις Υεμενίτες γιατροί και άλλος ένας του ΟΗΕ», δήλωσε στο σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη διοίκηση του Ριάντ.
Επίδομα αδείας: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους
03:00
Πότε πάει... διακοπές ο Δακτύλιος της Αθήνας - Ποιες περιοχές αφορά
02:00
Τα «όπλα» των ενοικιαστών όταν οι ιδιοκτήτες ζητούν αύξηση ενοικίου
01:00
Επίδομα γέννησης: Ποιοι δήμοι παρέχουν από 1.000 έως 15.000 ευρώ
00:30