ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γαλλία: Μια 80χρονη θύμα των επεισοδίων

Τραγωδία στη Γαλλία: Μια 80χρονη θύμα των επεισοδίων
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Μια 80χρονη η οποία είχε τραυματιστεί –ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμά της- από θραύσματα δακρυγόνου που εκτοξεύθηκε στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις του Σαββάτου, στη Μασσαλία, πέθανε την Κυριακή στο χειρουργείο.

Η ηλικιωμένη, που είχε γεννηθεί τον Ιούλιο του 1938 και ήταν Αλγερινής εθνικότητας, βρισκόταν στο σπίτι της, κλείνοντας τα παράθυρα του διαμερίσματός της, στον τέταρτο όροφο ενός κτηρίου κοντά στην Κανεμπιέρ, όταν ένα βλήμα τη χτύπησε στο πρόσωπο, δήλωσαν πηγές στο Γαλλικό πρακτορείο.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Τιμόν και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κονσεπσιόν, χειρουργήθηκε αλλά πέθανε «από χειρουργικό σοκ», δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ξαβιέ Ταραμπέ.

«Βρέθηκαν πάνω της θραύσματα δακρυγόνων», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. «Όμως, στο στάδιο αυτό, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στον τραυματισμό και στον θάνατο», διευκρίνισε ο Ταραμπέ. Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Παλιό Λιμάνι, και στη συνέχεια στην Κανεμπιέρ, έπειτα από μια ημέρα που σημαδεύτηκε από πολλές διαδηλώσεις στην πόλη, μετά από κάλεσμα των «κίτρινων γιλέκων», της CGT αλλά και μιας συλλογικότητας που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο οκτώ ανθρώπων από την κατάρρευση δύο κτιρίων στις αρχές Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

Το Παρίσι στις «φλόγες»: Τι είναι τα «κίτρινα γιλέκα» και γιατί εξεγέρθηκαν κατά του Μακρόν

«Η ηλικιωμένη έκλεινε τα παράθυρα του διαμερίσματός της για να αποφύγει τον καπνό από τα δακρυγόνα και δέχθηκε ένα στο πρόσωπο», δήλωσε στο AFP ο Σαλίμ Μούσα, δικηγόρος μιας φίλης του θύματος που κατοικεί στο απέναντι κτίριο.

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να προσδιοριστεί αν «ήταν το δακρυγόνο ή η ιατρική μεταχείριση» ενός ανθρώπου «με ευαίσθητη υγεία» που προκάλεσε τον θάνατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ