Συνελήφθη ο «Νονός των νονών»
Συνελήφθη χθες το βράδυ στη Σικελία ο 80χρονος αρχινονονός της μαφίας Σέτιμο Μινέο, ο οποίος σύμφωνα με τον Τύπο, είχε οριστεί πρόσφατα νέος προσωρινός αρχηγός της Κόζα Νόστρα. Επισήμως ο Μονέο διατηρεί χρυσοχοείο στο Παλέρμο της Σικελίας.
Είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1984, και στον τότε εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε είχε απαντήσει ότι «έπεφτε από τα σύννεφα», προσποιούμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Κατά την επιχείρηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, οι καραμπινιέροι συνέλαβαν 46 συνολικά νονούς και στελέχη της σικελικής μαφίας.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Μινέο είχε αντικαταστήσει τον αρχινονό Τοτό Ριίνα, που καταγόταν από το γνωστό χωριό Κορλεόνε και είχε «εκλεγεί» με την συναίνεση όλων των ισχυρών νονών της Σικελίας. Σύμφωνα με τις έρευνες, η Κόζα Νόστρα συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά την οικονομική ζωή όλου του ιταλικού Νότου και να διεισδύει σε πολλούς θεσμούς του ιταλικού κράτους.
«Το πρώτο βήμα έγινε»: Εξοπλισμός σε 500 εθελοντές Πολιτικής Προστασίας για πρώτη φορά από το κράτος
12:13
Οι αγώνες ρεβάνς των Κυπέλλων Ευρώπης με αμέτρητες αγορές και ενισχυμένες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
12:12
Αυτό είναι το χειρόγραφο μήνυμα του Λαριτζανί που έδωσε στη δημοσιότητα η Τεχεράνη
12:08
ΗΠΑ: Αγωγή ανηλίκων κατά Μασκ για το Grok και τη δημιουργία σεξουαλικών εικόνων
12:07