ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: H Μέρκελ η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για όγδοη συνεχή χρονιά

Forbes: H Μέρκελ η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για όγδοη συνεχή χρονιά
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Piroschka van de Wouw

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατακτά για όγδοη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes του 2018 με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία για δεύτερη χρονιά καταλαμβάνει τη θέση αυτή, στην τρίτη θέση βρίσκεται η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στην τέταρτη η διευθύνων σύμβουλος της General Motors Μέρι Μπάρα, ενώ την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η διευθύνων σύμβουλος της Fidelity Investments Άμπιγκεϊλ Τζόνσον.

Στην κατάταξη του Forbes, κυριαρχούν πρόσωπα από τους χώρους της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας καθώς και από μη κυβερνητικούς φορείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Την πρώτη τους εμφάνιση στη λίστα του Forbes για το 2018 κάνουν 19 γυναίκες, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, στη θέση 91 και η κορυφαία τενίστρια και σχεδιάστρια ρούχων, Σερένα Γουίλιαμς, στη θέση 79.

forbes

Τα μέλη της λίστας Forbes των πιο ισχυρών γυναικών για το 2018 αντιπροσωπεύουν γυναίκες σε έξι κατηγορίες: επιχειρήσεις (27), τεχνολογία (18), οικονομικά (12), media & διασκέδαση (16), πολιτική (22), and φιλανθρωπία (5). Συνολικά, οι ισχυρές αυτές γυναίκες ελέγχουν ή επηρεάζουν περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έσοδα και προΐστανται 5 εκατομμυρίων εργαζομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ