Ευρωεκλογές 2019: Mηνιαίες εκθέσεις για τα fake news ζητά η Κομισιόν από Facebook, Twitter, Google
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να ζητήσει από τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, όπως το Facebook, το Twitter και τη Google, να υποβάλλουν μηνιαίες εκθέσεις αναφοράς σχετικά με τις ρωσικές εκστρατείες παραπληροφόρησης πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, σύμφωνα με δηλώσεις δύο ευρωπαίων αξιωματούχων στο Politico.
Η Κομισιόν καλεί τους κολοσσούς της τεχνολογίας να συμμετάσχουν στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης κατά των fake news, ενώ οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων που επικαλείται το Politico, οι εταιρείες θα κληθούν να δίνουν τις μηνιαίες αυτές αναφορές από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι τον Μάιο. Η Κομισιόν σχεδιάζει να δημοσιεύσει τις εκθέσεις προκειμένου να αφυπνίσει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους σχετικά με το πώς οι ξένοι φορείς προσπαθούν να επηρεάσουν την ψήφο τους.
Οι εταιρείες που έχουν ήδη προσυπογράψει τον Κώδικα Ορθής Πρακτικής για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης της ΕΕ, θα κληθούν επίσης να παραδίδουν μηνιαίες αναφορές.
Στο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται να περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός συστήματος «άμεσης ειδοποίησης» των εθνικών αρμόδιων αρχών, για τις περιπτώσεις συνεχών «επιθέσεων» από fake news.
Κόσμημα 15.000 ετών αποκαλύπτει τα μυστικά των ανθρώπων της Εποχής των Παγετώνων
09:20
Συνελήφθη 42χρονος στη Νίκαια για απάτες άνω των 376.000 ευρώ με κρυπτονομίσματα
09:14
Σήμερα στο Πακιστάν η αντιπροσωπεία του Ιράν για «σοβαρές συνομιλίες βάσει του σχεδίου 10 σημείων»
09:11
Εκτός αγοράς 300.000 αμνοερίφια το Πάσχα λόγω ευλογιάς και αφθώδους πυρετού - Πώς οι ζωονόσοι βάζουν φωτιά στις τιμές του οβελία
09:05