ΚΟΣΜΟΣ

«Νόμος 4000» σε γυμνάσιο των ΗΠΑ: Καθηγήτρια κούρεψε μαθητή της κι απολύθηκε

«Νόμος 4000» σε γυμνάσιο των ΗΠΑ: Καθηγήτρια κούρεψε μαθητή της κι απολύθηκε
CNN

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα βίντεο που εμφανίζει καθηγήτρια να… κουρεύει με το ζόρι μαθητή της, κραυγάζοντας ασυνάρτητα τον αμερικανικό εθνικό ύμνο.

Ο μαθητής, αμήχανος, φαίνεται ανήμπορος να αντιδράσει ενώ με την πρώτη ευκαιρία σηκώνεται και απομακρύνεται τρέχοντας από την καθηγήτρια. Στη συνέχεια, η 52χρονη καθηγήτρια περιφέρεται με το ψαλίδι στο χέρι μεταξύ των θρανίων, αναζητώντας τον επόμενο «εθελοντή». Αρπάζει τα μαλλιά μίας μαθήτριας, επιχειρώντας να τα κόψει ενώ εκείνη της φωνάζει να σταματήσει. Κάποια στιγμή, ένας μαθητής τρέχει στο γραφείο των καθηγητών, ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με τους μαθητές, δεν ήταν το πρώτο αλλόκοτο περιστατικό με πρωταγωνίστρια τη συγκεκριμένη καθηγήτρια.

Η Μάργκαρετ Γκίστσιγκερ (Margaret Gieszinger), καθηγήτρια σε γυμνάσιο της Βισάλια, στην Καλιφόρνια απολύθηκε ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες κακοποίησης παιδιών. Αφέθηκε ελεύθερη καταβάλλοντας εγγύηση 100.000 δολαρίων ενώ της απαγορεύτηκε να πλησιάζει το σχολείο στο οποίο δούλευε σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

«Παίρνουμε στα σοβαρά την ασφάλεια των μαθητών μας» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ η διοίκηση του γυμνασίου δεσμεύτηκε να μην επιστρέψει ποτέ στις αίθουσες του συγκεκριμένου σχολείου η Γκίστσιγκερ.

«Δεν κάνει τέτοια πράγματα. Είναι κάτι εντελώς ξένο από το χαρακτήρα της. Δεν είναι ο εαυτός της. Δεν ξέρω τι της συνέβη. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί έκανε ό,τι έκανε», ανέφερε ο σύζυγος της 52χρονης σε τοπικό μέσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ