ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ρότζερ, ο «Σβαρτζενέγκερ» των καγκουρό

Πέθανε ο Ρότζερ, ο «Σβαρτζενέγκερ» των καγκουρό
twitter

Το πιο διάσημο καγκουρό της Αυστραλίας πέθανε, έχοντας συμπληρώσει την ηλικία των 12. Ο Ρότζερ, γνωστός και ως «Σβαρτζενέγκερ» των καγκουρό, είχε τραβήξει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων χάρη στην ασυνήθιστα μυώδη σωματική του διάπλαση.  

Πριν από τρία χρόνια, μάλιστα, είχε κάνει πρωτοσέλιδα, συνθλίβοντας ένα μεταλλικό κουβά με τις πατούσες του. Το καγκουρό είχε ύψος δύο μέτρα και βάρος περίπου 90 κιλά και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο Ρότζερ ζούσε στο The Kangaroo Sanctuary στην Αυστραλία και το θάνατό του ανακοίνωσαν συγκινημένοι οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Ο μάνατζερ του πάρκου Chris Barnes, είχε αποκαλύψει το 2016 ότι ο Ρότζερ ήταν άρρωστος και έπασχε από αρθρίτιδα. Ο Barnes είχε διασώσει τον Ρότζερ από τον μάρσιπο της νεκρής μητέρας του το 2006 όταν ήταν ακόμη μωρό και δημιούργησε το πάρκο προκειμένου να μεγαλώσει σε αυτό.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε ποικίλα σχόλια από πολλούς Αυστραλούς, οι οποίοι εξέφρασαν τη θλίψη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ο Ρότζερ ήταν πολύ αγαπητός στη χώρα του.

https://www.instagram.com/p/BQJ0i5AF7p4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ