ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Κάμερον: Θέλω να χτίσουμε μομέντουμ για συμφωνία με ΕΕ

Ντ. Κάμερον: Θέλω να χτίσουμε μομέντουμ για συμφωνία με ΕΕ
REUTERS/Francois Lenoir

Την πεποίθησή του για μια καλή συμφωνία για την Βρετανία στις σημερινές συζητήσεις στις Βρυξέλλες εξέφρασε ο Ντέιβιντ Κάμερον προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για "συζήτηση επικεντρωμένη στην επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της Βρετανίας στην Ευρώπη και θέλω να δω πραγματική πρόοδο και στα τέσσερα πεδία που έχω αναφέρει, δεν πιέζουμε για μια συμφωνία απόψε αλλά πιέζουμε για διαμόρφωση ενός πραγματικού μομέντουμ για να φθάσουμε σε συμφωνία, θα δώσω σκληρή μάχη για τη Βρετανία καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και νομίζω ότι θα πετύχουμε μια καλή συμφωνία".

Νωρίτερα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιζητεί να επιτύχει μια δίκαιη συμφωνία που θα προσφέρει μια διέξοδο στα ζητήματα που τίθενται αναφορικά με το μέλλον της Βρετανίας στην Ένωση.

"Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία με τη Βρετανία και αυτή η δίκαιη συμφωνία θα πρέπει να είναι μια δίκαιη συμφωνία με τις άλλες χώρες", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ