Γαλλία: Από 8 έως 10 δισ. ευρώ κοστολογεί η κυβέρνηση τα έκτακτα οικονομικά μέτρα του Μακρόν
Τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ως απάντηση στις μαζικές κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» θα κοστίσουν μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση, Ολιβιέ Ντισόπτ.
«Κοστολογούνται μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ», τόνισε ο Ντισόπτ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν.
Τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε ο Εμανουέλ Μακρόν και που ανταποκρίνονται σε βασικά αιτήματα των κίτρινων γιλέκων είναι:
- Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ χωρίς την επιβάρυνση του εργοδότη.
- Οι υπερωρίες θα πληρώνονται χωρίς φόρο και χωρίς κρατήσεις, από τον Ιανουάριο του 2019. Ένα μέτρο που είχε εφαρμόσει ο Νικολά Σαρκοζί που στο εν τω μεταξύ είχε καταργηθεί.
- Ζήτησε από τους εργοδότες να δίνουν, εφ' όσον μπορούν, ένα δώρο στους εργαζόμενους κατά το τέλος του έτους.
Και αυτό το δώρο θα είναι χωρίς φόρο και χωρίς κρατήσεις. - Για τους συνταξιούχους που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω από 2.000 ευρώ, καταργεί την αύξηση της κοινωνικής συνεισφοράς τους (CSG) που θεωρείται ότι μειώνει σοβαρά το εισόδημα τους.
ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στο ειδικό μάθημα των Γερμανικών
10:12
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Κατά 14 φορές υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ - Πώς «μοιράστηκαν» οι προσφορές
10:05
ΕΛΛΑΔΑ
Επιχείρηση διάσωσης δύο 22χρονων στον Όλυμπο – Με φορείο μεταφέρθηκε ο ένας λόγω τραυματισμού
09:57
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δεν θεωρεί την ΕΕ εταίρο σε διαπραγματεύσεις
09:54
CULTURE