Βιρτζίνια: Ισόβια στο νεοναζί που σκότωσε μια γυναίκα στα επεισόδια του Σάρλοτσβιλ
Ποινή ισόβιας κάθειρξης ήταν η πρόταση των ενόρκων για τον νεαρό νεοναζί που σκότωσε με το αυτοκίνητο μια γυναίκα στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν πέρσι στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρμαχων της υπεροχής των λευκών.
Την Παρασκευή, το ορκωτό δικαστήριο στο Σάρλοτσβιλ, σε μια ακροαματική διαδικασία που κράτησε λιγότερο από μια μέρα, έκρινε τον 21χρονο Τζέιμς Άλεξ Φιλντς Τζούνιορ ένοχο για φόνο πρώτου βαθμού και για εννέα ακόμη αδικήματα.
Ο 21χρονος νεοναζί έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα πλήθος που είχε οργανώσει αντιδιαδήλωση στις 12 Αυγούστου του 2017. Η 32χρονη Χέδερ Χέιερ σκοτώθηκε και 19 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο δικαστής αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσον θα δεχθεί την πρόταση των ενόρκων.
Δείτε φωτογραφίες στη gallery του cnn.gr:
Κακοκαιρία Erminio: Χάρτες του meteo με τις «κόκκινες περιοχές» - Μέσα στο τρίωρο 18:00 - 21:00 ο μεγαλύτερος όγκος νερού
14:54
Τέμπη: «Κατηγορώ» Καρυστιανού για παρέμβαση Σεβαστίδη - «Κατάφωρη προσβολή στο Σύνταγμα»
14:50
Παπασταύρου: Ο Κάθετος Διάδρομος δεν είναι απλώς ένα δίκτυο αγωγών, είναι μία αρτηρία ανάπτυξης
14:47
Πεσκόφ: Η Μόσχα θα απαντήσει αν η Ουκρανία εξαπολύσει επιθέσεις από τον εναέριο χώρο άλλων χωρών
14:43